flag-en flag-de flag-nl
2014
Pianolab @ Schouwburg Drachten; InnerTimeSpace
Wednesday 19 March 2014 20.00


De LaweiBurgemeester Wuiteweg 24, Drachten

 

Watch Videos

 

Anatolian / Armenian roots and the music of Paul Motian, Komitas, Philippakopoulos a.o.

 

1. Vahé Hovanesian (duduk) Tom Arthurs (trumpet), Bram Stadhouders (guitar/electronics), Stevko Busch (piano), Samuel Rohrer (drums)

 

2. Dante Boon – solo piano

Anastasis Philippakopoulos (geb. 1969) - 2 piano pieces 2006-2008 (4′)
Komitas Vardapet - Six Dances for Piano 

 

3. Vahé Hovanesian (duduk) Tom Arthurs (trumpet), Bram Stadhouders (guitar/electronics), Stevko Busch (piano), Samuel Rohrer (drums)

On the music of Paul Motian, Komitas Vardapet, own work

 

Met Pianolab creëert Stevko Busch sinds 2006 ruimte voor de meest uiteenlopende pianomuziek, van klassiek tot actueel gecomponeerd en geïmproviseerd.

 

Het nieuwe programma van Gallery of Tones heeft als uitgangs- en oriëntatiepunt de unieke speelwijze en klankwereld van de Amerikaanse slagwerker en jazzlegende Paul Motian die door zijn Armeense ouders in contact was met muziek uit dit land. Motian, een fenomenale luisteraar met een diepe muzikale herinnering, creëerde met zijn spel op een bijzondere wijze open ruimtes waarin diepere lagen van het muzikaal geheugen aangesproken en vrijgelegd werden waardoor bronnen in een eigen doorleefde vorm nieuwe gestalte en puurheid konden krijgen. Daarin kwamen Westerse, Afro-Amerikaanse en Oosterse bronnen op een unieke manier samen. 

 

De componist Komitas Vardapet heeft - reeds 30 jaar eerder dan Béla Bartòk in Hongarije - de traditionele muziek van Armenië verzameld en in composities voor piano, orkest of koor op papier gebracht. 

 

 

 

5 Videos from the Bimhuis sep 2013

Watch on youtube