flag-en flag- flag-nl
Artists
Dinesh Mishra

De Indiase fluitist en componist Dinesh Mishra werd in 1969 in Varanasi geboren. Hij groeide op in een gezin waar weinig werd gemusiceerd. Hij leerde het bansuri spel op de traditionele Indiase manier bij R. K. Shrinivasan, Late Pt. Raghunath Prasanna en later van de legendarische Pandit Hariprasad Chaurasia. Na twintig jaar in de Indiase klassiek en in Bollywood sloeg hij een andere weg in en werd hij een internationaal werkende musicus. Binnen korte tijd bouwde hij een naam in Europa op.

 

 

Bestellen: Digitaal op  iTunes, of CD via mail bij artiest

 

 

Hij werkte met musici uit veel verschillende stijlen , zoals jazz, rock, klassiek, hedendaagse muziek, flamenco en pop. Op zijn muzikale reis werkte hij met spraakmakende musici, zoals Markus Stockhausen (Eternal Voyage), Jorge Pardo (Multi Roots), T. M. Stevens, Nippy Noya, Rhani Krija, Stevko Busch, Florian Weber, Sandesh Shandilya, Embryo Band en vele anderen. Dinesh ondervindt steeds weer, dat muziek één universele taal is. In zijn spel volgt hij zijn hart en creëert hij zijn individuele stijl. Hij geniet de vrijheid en volgt geen specifieke muzikale stijl. Hij beschouwt zichzelf als een  onderzoekend musicus die op basis van zijn tradities nieuwe wegen in de wereldmuziek inslaat.

 

Hij is Artist in Residence van de Akademie der Kulturen in Duitsland en komt regelmatig naar Europa om zijn visie op One World Music - een symbiose van Indiaase klassieke muziek, Europese jazz en ethnische invloeden - te leren en uit te voeren.

 

“The music of the world sounds wonderful anywhere if it’s coming from the heart.” (Dinesh Mishra)

 

 

Maestro of soulful symphonies

Lees een interview van cityplus.jagran.com, India in de Engelse versie van dit artikel.